23 Temmuz 2013 Salı

Tavuklu buğday çorbası


Ramazanın ortasına geldik ama benden size hayırlı Razamanlar ancak geliyor bugun... Allah hepimizin dualarını, oruçlarını, ibadetlerini kabul etsin inşallah...Bu ayı feyziyle layıkıyla yaşamayı nasip etsin...

Hem Ramazan sofraları hem de misafir davetlerinde ya da çekirdek aileniz için kuracağınız sofralar için oldukça lezzetli bir çorba... 

afiyetler olsun: ) 

Malzemeler
1 su bardağı aşurelik buğday (geceden ıslatıp sabahına haşlıyoruz)
1 büyük tavuk göğsü
8 bardak tavuk suyu
Tuz, karabiber
Terbiyesi için
1 su bardağı süzme yoğurt
1 yemek kaşığı un
1 yumurta
Üzeri için; 2 yemek kaşığı tereyağı, toz kırmızı biber
Hazırlanışı
1.       Tavuk etini bol suda haşlıyoruz. Haşlarken suyuna tuz ve karabiber ilave ediyoruz.
2.       Haşlanan tavuk etini didikliyoruz. Tavuk suyunun içine didilmiş tavuk etlerini ve haşladığımız buğdayları ilave ediyoruz. Kaynamaya bırakıyoruz. Bu sırada terbiyesi için yoğurt, un ve yumurtayı çırpma teliyle iyice çırpıyoruz ve kaynayan tavuk suyundan azar azar terbiyeye ilave ediyoruz. Malumunuz bu işi yoğurt kesilmesin diye yapıyoruz. Ilıyan yoğurtlu terbiyeyi yavaş yavaş kaynayan çorbaya ilave ediyoruz.
3.       Çorbamızı kıvam alana kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
4.       Tereyağını kızdırıp içine kırmızı biberi ilave ediyoruz ve çorbamızın üzerine döküyoruz.


3 yorum:

marifet ellerimizde dedi ki...

harıka olmuş ellerine emeklerıne sağlık...

anne eli gibi dedi ki...

mımmm harika görünüyor eline sağlık canım...

Adsız dedi ki...

Ellerine kollarına sağlık