Malzemeler
1 orta boy karnabahar
2 havuç
200 gr kıyma
1 büyük soğan
5 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
2 domates rendesi
tuz-karabiber-pul biber
sıvıyağ/tereyağı
Hazırlanışı
1. Karnabaharları çiçeklerine ayırıyoruz. Havuçları 2 cm kalınlığında dilimleyip tuzlu suda beraber haşlıyoruz.
2. Kıymayı sıvıyağ ya da tereyağda kavuruyoruz. Rengi dönünce yemeklik
doğradığımız soğanı ve sarımsakları da ilave ediyoruz. Soğanlar da
kavrulduktan sonra salça, domates rendesi, baharat ve tuzunu da ilave
edip harcımızı hazırlıyoruz.
3. Suyunu süzdüğümüz karnabahar ve havuçları servis yapacağımız tabağa alıp üzerine kıymalı harcımızı gezdiriyoruz.
Yoğurtla beraber çok lezzetli oluyor: ) Afiyetle...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder