Aslında bu pilavı biz hep bulgurlu yapardık... ama haftasonu değişik
birşeyler yapma isteğim kabardı ve bulgur yerine pirinç kullandım...
Sonra bir de ne olsun: ) Meğer bu pilavın asıl yakışığı pirinçmiş: )
Kesinlikle çok lezzetli oldu... Tavsiye ediyorumm..Afiyetler olsun...
Malzemeler
1 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı pirinç
3 orta boy soğan
sıvıyağ-tereyağ
Hazırlanışı
1. 1 saat önceden ıslattığımız mercimekli haşlamakla başlıyoruz yemeğin
yapımına. Islatmaya vaktiniz yoksa kaynatma süresini biraz daha uzun
tutup halledebilirsiniz bu aşamayı.
2. Diğer taraftan çok ince doğradığımız (ya da rondodan geçirdiğimiz) soğanları sıvıyağda kızarana kadar iyive kavuruyoruz.
3. Başka bir tencereye 2 yemek kaşığı sıvıyağ alıp üzerine yıkanmış
pirincimizi ilave ediyoruz. Pirinçler yeterince kavrulunca suyu süzülmüş
mercimeği de tencereye ilave edip 2,5 su bardağı sıcak su ve tuzunu
ekliyoruz. Kısık ateşte pilavımızı pişiriyoruz.
4. Pilav suyunu çektikten ve 5 dk. kadar dinlendikten sonra kavrulmuş
soğanlarımızı da ilave edip 5 dk. da bu şekilde demlenmeye bırakıyoruz.
Ve artık pilavımız servise hazır... Afiyet olsunn...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder