Annemin en sık yaptığı poğaçalardan biri... Adının ne
olduğunu bilmiyorum ama bizde genelde kahvaltılarda yapıldığı için kahvaltı
poğaçası olsun dedim: ) Bu hamurdan hamburger ekmeği gibi yapıp, fırından
çıktıktan sonra içine beyaz peynir ve domates koyarak sandviç gibi yemek de
gayet hoş oluyor... Afiyetler: )
Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvıyağ
100 gr oda sıcaklığında margarin/tereyağ
1 yumurta ( sarısı üstüne beyazı içine)
2 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tepeleme tuz
1 paket kuru maya
Alabildiği kadar un
İçi için;
Ezilmiş haşhaş
tahin
biraz şeker
Hazırlanışı
1. Hamur için tüm malzemeleri kulak memesi kıvamına gelene
kadar karıştırıyoruz. Hamurun üstünü temiz bir bezle kapatıp kabarması için 1
saat bekliyoruz.
2. Hamurdan bezeler yapıp içine haşhaş, tahin ve şeker
karışımında koyup rulo haline getiriyoruz ve bir ucundan tutup hamurun üstüne
doğru sarıyoruz.
3. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 C'lik fırında
pişiriyoruz.
2 yorum:
yasemin o poğaçalardan bende istiyorum çok güzeller :))
kargo adresim : ................
şaka kız :))) ellerine sağlık :))
Kahvaltı benim en bayıldığım öğündür ya hem de böyle nefis poğaçalar varsa ayyy :) Aslında akşam öğününü bile kahvaltı olarak yapabilen benim gibi biri için bu poğaçalar kesinlikle denenmesi gereken bir tarif... Ellerine sağlık... Umarım hamur işinde çok beceriksiz olan benim bile yapabildiğim bir poğaçam olurlar kendileri :)
Yorum Gönder