13 Şubat 2012 Pazartesi

Krokan yapımı tarifi



Malzemeler
1 su bardağı fındık
1 su bardağı badem
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
5-6 yemek kaşığı su
Hazırlanışı
1. Tüm malzemeleri teflon tavaya koyuyoruz. Kısık ateşte sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Karışım önce 2. fotoğraftaki gibi kabaracaktır. Telaş etmeyin: )
2. Krokan karamelize olmaya başlayınca yağlı kağıdın üstüne ince bir tabaka halinde döküyoruz.
3. Soğumaya bırakıyoruz. Daha sonra ister çayın, kahvenin yanında yemek için küçük parçalara bölüyoruz, ister yaş pastalarda kullanmak için daha minik hale getiriyoruz. Afiyet olsun...

1 yorum:

YEMEK SEVDAM (ELİF) dedi ki...

Mmmm bayılırım krokana. Nefis görünüyor canım, ellerine sağlık. Sevgiler...