Malzemeler
1 su bardağı fındık
1 su bardağı badem
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
5-6 yemek kaşığı su
Hazırlanışı
1. Tüm malzemeleri teflon tavaya koyuyoruz. Kısık ateşte
sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Karışım önce 2. fotoğraftaki gibi
kabaracaktır. Telaş etmeyin: )
2. Krokan karamelize olmaya başlayınca yağlı kağıdın üstüne
ince bir tabaka halinde döküyoruz.
3. Soğumaya bırakıyoruz. Daha sonra ister çayın, kahvenin
yanında yemek için küçük parçalara bölüyoruz, ister yaş pastalarda kullanmak
için daha minik hale getiriyoruz. Afiyet olsun...
1 yorum:
Mmmm bayılırım krokana. Nefis görünüyor canım, ellerine sağlık. Sevgiler...
Yorum Gönder