Malzemeler
1 kg taze fasülye
2 soğan
2 domates
1 küp şeker
3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı salça
tuz-karabiber
Hazırlanışı
1. Tencereye aldığımız sıvıyağın üzerine kırdığımız ya da dildiğimiz
(Konya'da genelde böylesi tercih ediliyor) fasülyeleri ve küp küp
doğranmış soğanları kavurmaya başlıyoruz.
2. Fasülyelerin rengi değişmeye başlayınca küp küp doğradığımız domatesleri, salçayı, tuzunu ve şekerini ekliyoruz.
3. Domatesle beraber de 4-5 dakika kavrulduktan sonra fasülyelerin üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edip pişiriyoruz.
P.S: Eğer siz de benim gibi çalışıyorsanız ve akşam eve geldiğinizde
hazır yemek bulmak istiyorsanız, taze fasülyeye suyunu dökmeden evvel
altını kapatın, soğumaya bırakın. Buzdolabı poşetine koyup dipfriz
(buzlukta) saklayabilirsiniz. Yemeği pişirmek istediğinizde de sadece
sıcak suyunu ilave edip pişirince aynı lezzete sahip olabilirsiniz. Ya
da en güzeli benim gibi şanşlıysanız, annenize hazırlatır canınız
isteyince dipfrizden çıkartıp hazırlarsınız.
1 yorum:
taze fasulyeyi çoook severim hııııım dumanı tüttü sanki ellerine sağlık :))
Yorum Gönder