Malzemeler
20-25 adet kurutulmuş domates
1 çorba kaşığı tereyağ
5 diş sarımsak
1 kase süzme yoğurt
tuz
Hazırlanışı
1. Kurutulmuş
domatesleri kaynar suda iyice yumuşayana kadar haşlıyoruz. Yumuşayan
domatesleri süzüp soğuk suyla iyice yıkıyoruz. Temiz bir bezle ya da kağıt
havluyla domatesleri kuruluyoruz.
2. Tavaya tereyağını alıp eridikten sonra domatesleri
ekliyoruz ve kavuruyoruz. 3-4 dakika kavurduktan sonra ince doğradığımız
sarımsakları ve tuzu da ilave ediyoruz.
3. Domatesleri servis tabağına alıp üzerine süzme yoğurt
döküyoruz.
2 yorum:
Yanına kızarmış biber eklerseniz tat açısından daha uygundur.
arkadasim döktürmüssün yine bakiyorum :-)))
sevgiler
Yorum Gönder