Malzemeler
4 adet yufka
bolca lor peyniri
6 adet milföy yaprağı
sosu için;
2 yumurta
2 su bardağı süt
yarım su bardağı sıvı yağ
1 şişe maden suyu
bolca lor peyniri
6 adet milföy yaprağı
sosu için;
2 yumurta
2 su bardağı süt
yarım su bardağı sıvı yağ
1 şişe maden suyu
Hazırlanışı
1. Borcamı sıvıyağla hafif yağlayıp 1 yufkayı borcamdan
kenarları sarkacak şekilde seriyoruz. 2. yufkayı 4-5 parçaya bölüp onları da
seriyoruz. Bolca lor peyniri (dilerseniz dereotu, maydanoz da olabilir) döşeyip
kalan 2 yufkayı da serip tekrar lor peyniri döşüyoruz. Borcamın kenarlarından
sarkan yufkaları kapatıyoruz.
2. Yufkaların üstüne önceden buzluktan çıkarıp yumuşamasını
sağladığımız milföyleri diziyoruz. Böreğimizi fotoğraftaki gibi kesiyoruz. Sosu için tüm malzemeleri
çırpıp böreğimizin üstüne döküyoruz.
3. Buzdolabında 1 gece beklettiğimiz böreği 180C'lik fırında
pişiriyoruz.
Çok değişik, lezzetli bir tarif yine Meliha'dan: ) Afiyetler olsun.....
12 yorum:
bunun yeşil mercimeklisini de tavsiye ederim süper oluyoo:)
Böreğin nefis görünüyor, ellerine sağlık canım. Sevgiler...
annem de çok seviyor yeşil mercimekli böreği... gelirse bir gün annem yaparız yeriz beraber inşallah: )
memnuniyetle:)))
Nefis bir börek olmuş. Eline sağlık. Mutlu haftalar...
ELLERİNE SAĞLIK DENEMEDİM AMA ÇOK DUYDUM BU BÖREĞİ:))
kim yaptıysa ellerine sağlık canım benim...
sevgiler...
ellerine sağlık çok güzel olmuş...
harika bir börek ellerinize sağlık yapan olsada yesek
gerçekten değişik ve lezzetli görünüyor,ellerinize sağlıık!:)
HARİKA GÖRÜNÜYOR CANIM.ELLERİNE SAĞLIK...MİS GİBİ...
merhaba
harika bir börek olurr ve çok severiz biz
eline sağlık çok da güzel görünüyor
sevgilerrr
Yorum Gönder