Bulgur ve pirinçten daha besleyici ve bence daha lezzetli alternatif bir pilav tarifi...
Davet yemeklerinde çok şık ve etkileyici olacağını düşünüyorum: ) afiyetler olsun....
Malzemeler
2 su bardağı haşlanmış aşurelik buğday
2 soğan
250 gr kuşbaşı et
1,5 su bardağı haşlanmış nohut
Sıvıyağ, tereyağ, tuz, karabiber
Hazırlanışı
1.
2-3 yemek kaşığı sıvıyağın içine 1 yemek kaşığı
tereyağ koyuyoruz. İnce doğranmış soğanı ve küçük kuşbaşı doğranmış etleri
kavurmaya başlıyoruz. Etler iyice kavrulunca haşlanmış buğdayı ve nohutu da
ilave edip tuzunu ve karabiberini de ekliyoruz.
2.
Pilavın üzerini geçecek kadar sıcak su ilave
edip kısık ateşte pişiriyoruz.
Yine çok besleyici, alternatif ve süper bir
lezzetli bir pilav…
4 yorum:
Cnım en sevdiğim pilavı yapmışsın..ellerine sağlık..sevgiler..
Of,of çok nefis görünüyor ellerinize sağlık canım.Selamlar,sevgiler.
nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
Yorum Gönder