Herkese selamlar... Ay yıldız kebabı nereden çıktı aydan yıldızdan kebap mı olur: ) aslında cevabı bende değil... eşim yemeği görünce bu tarifi bloga koyarsan adı ay yıldız kebabı olsun dedi... hadi bakalım olsun dedim: )
yine misafirler için güzel bir sunumm.. hem bu sefer yapım aşaması da öyle çok zor değil...
buyurun bakalım neler yapmışız nasıl yapmışız....
Malzemeler
6 patlıcan
Kırmızı biber, yeşil biber, 2 fırın poşeti
Köftesi için;
250 gr kıyma
1 soğan, 5 diş sarımsak, bir tutam ince kıyılmış maydanoz
3 yemek kaşığı galeta unu ya da kuru ekmek içi
1 yumurta
3 yemek kaşığı su
Tuz, karabiber, kimyon ve bolca pul biber
Hazırlanışı
1.
Köftesi için tüm malzemeleri iyice yoğuruyoruz.
Patlıcanları alacalı soyup fotoğraftaki gibi 2 parmak genişliğinde kesiyoruz
ama tam kesmiyoruz. Tabanına yakın yere kadar kesiyoruz.
2.
Köfteleri patlıcanların kesik kısımlarına yerleştiriyoruz.
3.
Fırın poşetlerine yerleştirdiğimiz patlıcanların
üzerine kırmızı ve yeşil biberleri de koyup poşeti klipsle bağlayıp bir bıçakla
üç dört yerinden deliyoruz. 200 C’lik fırında pişiriyoruz.
Afiyetler olsun: )
6 yorum:
nefis görünüyor canım ellerine sağlık bende yapmıştım beli kırık olarakta bir ismi var
afiyet olsun sevgiler
Ellerinize sağlık... Poşette hiç denememiştim (patlıcan kebabını tepsiye dizerdim) bu şekilde deneyeceğim.. Sevgiler.. Hayırlı Ramazanlar şimdiden...
patlıcanın her türlüsünü severim.eminim bu çok hafif olmuştur fırında olduğu için
patlıcan yemeklerini çok severim zaten sunum çok şık olmuş, ellerine sağlık
Váoooo!:)
Yorum Gönder