Çok şık ve bir o kadar lezzetli ama biraz da zahmetli kallavi bir ana yemek... Misafirleriniz için güzel bir alternatif... İşte geliyor tarifim.....
Malzemeler
İç harcı için;
Yarım kg tavuk fileto
3 büyük patlıcan, 2 soğan, 2 kırmızı biber, 2 yeşil biber
Sıvıyağ, tuz, zerdeçal, karabiber, 1 yemek kaşığı biber
salçası
Krep için;
2 çay bardağı un
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta
2 çay bardağı süt
Tuz
Üzeri için; rendelenmiş kaşar
Sosu için; 2 büyük rendelenmiş domates, fesleğen, 1 tatlı
kaşığı salça, tuz, karabiber, tereyağ
Hazırlanışı
1.
İç harcı için patlıcanları küp küp doğrayıp tuzlu suda bekletiyoruz. Bu
sırada küp küp doğranmış tavukları sıvı yağda kavurmaya başlıyoruz. Tavukların
rengi dönünce patlıcanı, soğanı ve
biberleri de ekleyip tuzu ve baharatları da ilave edip tüm malzemeleri
iyice pişene kadar kavuruyoruz. Daha sonra yarım çay bardağı sıcak su ilave edip
bir iki taşım kaynatıp yemeğin altını kapatıyoruz.
2.
Krep için tüm malzemeleri hiç topak kalmayacak
şekilde iyice çırpıyoruz. Yapışmaz tavaya ince bir tabaka halinde döküp her iki
tarafını da pişiriyoruz.
3.
Kreplerin tam ortasına bolca harcımızdan koyup
karşılıklı kenarlarını birleştirip kare haline getiriyoruz. Birleşme yerleri
altta kalacak şekilde fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
4.
Kreplerin üzerlerine rendelenmiş kaşar serpip 200
C’lik fırında kaşarlar eriyip kızarana kadar pişiriyoruz.
5.
Sosu için 1 yemek kaşığı tereyağına rendelenmiş
domatesleri ekleyip kavuruyoruz. Diğer tüm malzemeleri de ekledikten sonra
iyice kavrulan sosa yarım çay bardağı sıcak su ilave edip bir iki taşım
kaynatıp altını kapatıyoruz.
6.
Servis için servis tabağının ortasına sosumuzdan
alıyoruz. Üzerine fırından çıkardığımız sıcak krebi koyuyoruz.
Uzuuuuunnn bir hazırlama süreci varmış gibi
görünse de vaktinizden çok çalmayacaktır.
Afiyetler olsun…
4 yorum:
İştah açıcı, ama dediğiniz gibi zahmetli. En azından krepler hazır olsa:))Elinize sağlık. Nefis görünüyor.
harika görünüyorrrr... :)
elinize sağlık...krebi ve içi hazırlayarak dolaba kaldırsak..sadece fırın aşaması kalsa bir gün sonra pişirsek yemekte bozulma olur mu acaba..
o şekilde hiç denemedim hülya hanım.. ama içi hazırlamakta hiç bir sıkıntı olacağını sanmıyorum.. ama krepler iyi muhafaza edilmezse kuruma yapabilir o zaman da sarılması güçleşir...
Yorum Gönder