ve yine bir pilav tarifi... pilavları öyle sadece pirinçten ya da bulgurdan yapmayı sevmeyen benim gibiler varsa buyrun bi de bunu denesin:) afiyetle...
Malzemeler
2 su bardağı bulgur
2 soğan, 2 kırmızı biber, 2 yeşil biber, 1 büyük kase 1 cm
genişliğinde kesilmiş taze fasulye
Sıvıyağ, 1 yemek kaşığı tereyağ, 1 yemek kaşığı biber
salçası, tuz, karabiber
Hazırlanışı
1.
Soğanları ve biberleri yemeklik doğrayıp
sıvıyağda kavurmaya başlıyoruz. Soğanların rengi dönünce fasülyeleri de ekleyip
sebzeleri iyice kavuruyoruz. Sebzeler yumuşayınca bulguru, salçayı, tereyağını
ve tuzunu-karabiberini ekleyip bir süre daha kavuruyoruz.
2.
Pilavın üzerini geçecek kadar sıcak su ilave
edip kısık ateşte pişiriyoruz. Pilavı altını kapattıktan sonra en az yarım saat
dinlendirip servis ediyoruz.
2 yorum:
mmmm ellerine sağlık yanına cacıkla iyi gider;)
bulgur pilavının her halini severim. bu şekilde yememiştim hiç. iyi fikir denemek lazım. ellerine sağlık güzel görünüyor
Yorum Gönder