Haşhaş sevenler için pratik bir tarif... Cahide Hanım'ın sitesinden görüp denediğim ve çok beğendiğim bir lezzet.. Tarifi aldığım adres için burayı tıklayabilirsiniz...
iç harç hiç hazırlamadan muska şeklinde sarıp da denenebilir diye düşünüyorum..
Haydi buyurun afiyet olsun...
Malzemeler
3 yufka
1 cay bardağı haşhaş ezmesi
1 çay bardağı sıvıyağ
1 şişe maden suyu
İç malzemesi için;
2 büyük haşlanmış patates, 1 büyük soğan, 1 yemek kaşığı
biber salçası, sıvıyağ, tuz, karabiber
Hazırlanışı
1.
İç malzemesi için soğanı küçük doğrayıp
sıvıyağda kavuruyoruz. Soğanın rengi dönünce haşlanmış ve küçük doğranmış patatesi
salçayı, tuzu ve karabiberi ilave edip tüm iki üç dakika kavuruyoruz. Ocağın
altını kapatıp iç harcı soğumaya bırakıyoruz.
2.
Yufkaları soslamak için haşhaş, sıvıyağ ve maden
suyunu iyice karıştırıyoruz. Bir yufkayı tezgaha serip sostan her yerine
sürüyoruz. Fotoğraftaki gibi karşılıklı kenarlarını birleştirip dört eşit
kareye bölüyoruz. İç harçtan kare parçalara koyup sarıyoruz.
3.
Fırın tepsisine birleşme yerlerini altta kalacak
şekilde börekleri yerleştiriyoruz. Sostan
böreklerin üzerine sürüp 180 C’lik fırında pişiriyoruz.
1 yorum:
Merhabalar;
Blogunu yeni keşfettim ve hemen takibe aldım.
222. takipçin benim.
Bana da gelirsen sevinirim :)
Mutlu Bayramlar
Sevgiler
http://whiteglaze.blogspot.com
Yorum Gönder