Haşhaşla yapılan açmalara poğaçalara bayılıyorum...
tatlıllarda genelde haşhaşın tane hali kullanılır ama bu şekilde haşhaş ezmesini kekte kullanmak da çok iyi fikir...
benim haşhaş ezmem çok siyah değildi onun için kekin rengi açık oldu ama aslında haşhaş ezmesi koyu renkte olur...yani kekiniz koyu renkte olması muhtemeldir...
hoş kokulu lezzetli aromalı degişik güzel bir kek ....
Malzemeler
tatlıllarda genelde haşhaşın tane hali kullanılır ama bu şekilde haşhaş ezmesini kekte kullanmak da çok iyi fikir...
benim haşhaş ezmem çok siyah değildi onun için kekin rengi açık oldu ama aslında haşhaş ezmesi koyu renkte olur...yani kekiniz koyu renkte olması muhtemeldir...
hoş kokulu lezzetli aromalı degişik güzel bir kek ....
Malzemeler
3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ
2 yemek kaşığı haşhaş ezmesi
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
1 su bardağı dövülmüş kavrulmuş fındık
1 çay bardağı sarı üzüm
Hazırlanışı
1.
Oda sıcaklığındaki yumurtaları ve şekeri
mikserin yüksek devrinde 4-5 dk çırpıyoruz. Fındık ve üzüm hariç diğer
malzemeleri de ekleyip mikserin devrini düşürüp karıştırmaya devam ediyoruz.
2.
Fındık ve üzümü de ekleyip (üzümü yıkayıp
kuruladıktan sonra una buluyoruz) kaşıkla karıştırıyoruz.
3.
Yağladığımız kek kalıbına ya da tepsiye döküp
170 C’lik fırında pişiriyoruz.
1 yorum:
Haşhaşda mutfağımıza iyice yerleşti son senelerde. Kekiniz muhteşem gözüküyor ellerinize sağlık.
Yorum Gönder