Selamlar herkese.... Annemin en klasik tariflerinden biri bu... Tabi benim ve ablamın ve abilerimin de en sevdiğimiz anne lezzetlerinden... tarif basit ama lezzetli:)
Malzemeler
2 çay bardağı ılık su
2 çay bardağı ılık süt
6 su bardağı un
1 paket kuru maya
3 tatlı kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
İçi için; 3 yemek kaşığı haşhaş ezmesi , 2 yemek kaşığı
şeker, yarım su bardağı sıvıyağ
Üzeri için; 1 yumurta sarısı
Hazırlanışı
1.
Un, tuz, şeker ve mayayı karıştırma kabına alıp
karıştırıyoruz. Su ve sütü ekleyip çok sert olmayan (bir miktar elinize
yapışacak kıvamda) bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
2.
Hamuru nemli bir bezle örtüp mayalanması için en
az 1 saat bekletiyoruz.
3.
İçi için haşhaş ezmesini, şekeri ve sıvıyağı
karıştırıyoruz.
4.
Hamuru 4 parçaya bölüp beze haline getiriyoruz
ve oklava ya da merdane ya da elinizle 1 cm kalınlığında hamuru açıyoruz. İç
harçtan hamurun her yerine gelecek şekilde sürüp rulo yapıyoruz ve 5-6 cm
genişliğinde kesiyoruz. Daha ince de
açıp daha tel tel bir çörek de yapabilirsiniz.
5.
Yumurta sarısı sürüp çörekotu serptiğimiz
çöreklerimizi 180 C’lik ısınmış fırında yaklaşık 15-20 dk pişiriyoruz.
4 yorum:
Yasemincim ne guzel olmus,cayin yaninada ne cok yakisir..ellerine saglik.sevgilerimle
Bayılırım haşhaşa ellerine sağlık canım sevgiler...
Ellerinize sağlık.blogunuzu takibe aldım banada beklerim.amediam.blogspot.com sevgiler
harika görünüyor, ellerine sağlık
Yorum Gönder