31 Ocak 2012 Salı

Kaygana (patlıcanlı omlet) tarifi


Malzemeler
3 tepeleme yemek kaşığı un
3 çay bardağı süt
4 yumurta
3 büyük patlıcan
tuz
sıvıyağ
Hazırlanışı
1. Süt ve unu çıprpma teliyle topak kalmayana kadar karıştırıyoruz. Yumurtaları da karışıma kırıp karıştırmaya devam ediyoruz. (annemin uyarısı ile yumurtaları kırdıktan sonra karıştırma işlemine daha nazik devam ediyoruz :>) Karışım krep kıvamından daha yoğun olacak....
2. Büyükçe bir teflon tavaya sıvıyağ sürüp karışımın yarısını döküyoruz. Kızgın yağda kızarttığımız patlıcanları karışımın üstüne yerleştiriyoruz. Kalan karışımı da patlıcanların üstüne döküp orta hararetli ateşte pişirmeye başlıyoruz.
3. İki tarafını da pişirdiğimiz kayganayı özellikle kahvaltılarda afiyetle yiyoruz...

Hiç yorum yok: