29 Şubat 2012 Çarşamba

Islak kek tarifi


     

Malzemeler 
4 yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı süt
3/4 su bardağı sıvıyağ
2,5 su bardağı un
1 kabartma tozu
1 vanilya
3 yemek kaşığı kakao
Sosu için:
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
3/4 su bardağı tozşeker
1 yemek kaşığı dolusu kakao
Hazırlanışı
1. Oda sıcaklığındaki yumurtalarla şekeri mikserle iyice çırpıyoruz. Daha sonra sıvı malzemeleri ekliyoruz. Un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu eleyerek ekliyoruz.
2. 165 C'lik fırında kekimizi pişiriyoruz.
3. Sosu için tüm malzemeleri orta hararetli ateşte pişiriyoruz. Kekimizi fırından çıkarıp ilk sıcağı geçtikten sonra (sosumuzu da ılık olacak şekilde) eşit şekilde yayıyoruz.
Afiyet olsun: )
Tarifi www.kekevi.com dan aldım ve kesinlikle çok başarılı buldum: )

4 yorum:

Gurme Şirine dedi ki...

canım yasemincim,
nerelerdesin yine yoktun...
bi göründün bi kayboldun...
ıslak keki çoook severim bayılırım...
olsada yesek şimdi canım çekti bak...
sen en iyisi bana 2 dilim yolla :))
ellerine sağlık canım...
sevgiler...

Mehtap dedi ki...

Ellerine sağlık canım, uzun zamandır yapmıyordum bunu, iyi oldu hatırladım yarın yapayım

Yemekheyecani (Emel) dedi ki...

aldim kactim....
hmmm nefis nefis.....

:-))

seher dedi ki...

merhaba kekinizin tarifini aliyorum,cok severim islak keki,ellerinize saglik