3 Şubat 2012 Cuma

Kuru biber yemeği tarifi


Malzemeler
1 sıra kurutulmuş yeşil biber
1 sıra kurutulmuş kırmızı biber
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 kase sarımsaklı yoğurt
sıvıyağ
Hazırlanışı
1. Kurutulmuş biberleri kaynar suda 15 dakika haşlıyoruz ( biberler yumuşayana kadar haşlıyoruz)
2. Suyunu süzüp suyun altında iyice yıkıyoruz.
3. Tencereye 3-4 yemek kaşığı sıvıyağ alıp biberlerimizi ekliyoruz. (kırmızı biberleriniz çok büyükse haşlandıktan sonra 3-4 parçaya bölüyoruz)
4. Biberleri iyice kavurduktan sonra 1 su bardağı suda salçalarımızı eritip tuzu ile beraber ilave ediyoruz. 2-3 dakika kaynadıktan sonra altını kapatıyoruz.
5. Servis tabağına aldığımız biberlerin ilk sıcağı çıktıktan sonra sarımsaklı yoğurdunu üstüne gezdiriyoruz. Afiyetler olsun...

3 yorum:

Yemekheyecani (Emel) dedi ki...

Mevlit kandilin mübarek olsun canim...

cok güzel olmus
ellerine saglik canim

yasemin dedi ki...

Teşekkür ederimm.. hepimize bol dualı hayırlı kandiller inşallah....

ELİF dedi ki...

Nefis görünüyor canım, çok severim kuru biberi. Bu arada hayırlı kandiller. Bu gece dualarında bizleri de an inşallah. Sevgiler...