2 Şubat 2012 Perşembe

Sebzeli pirinç pilavı tarifi

Malzemeler
1 su bardağı pirinç
1 havuç
1 soğan
1 kırmızı biber
2 yeşil biber
2 yemek kaşığı bezelye
1 tatlı kaşığı biber salçası
tuz-karabiber
sıvıyağ-tereyağ
Hazırlanışı
1. Tencereye sıvıyağı alalım. İçine sırasıyla küp küp doğranmış havuç, kırmızı biber, soğan, yeşil biber ve bezelyeleri alalım.
2. Sebzeler kavrulduktan sonra yıkanmış pirinici de ekleyip, tereyağı, salça, tuz ve karabiberini katalım ve bir süre daha kavuralım.
3. 3 su bardağı sıcak su ilave edip, kısık ateşte pişirelim.
4. Pilavı en az yarım saat dinlendirdikten sonra servis edebiliriz.
Rengarek çok lezzetli bir pilavla afiyetler:))))

Hiç yorum yok: