2 Şubat 2012 Perşembe

Taze fasülye tarifi

Malzemeler
1 kg taze fasülye
2 soğan
2 domates
1 küp şeker
3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı salça
tuz-karabiber
Hazırlanışı
1. Tencereye aldığımız sıvıyağın üzerine kırdığımız ya da dildiğimiz (Konya'da genelde böylesi tercih ediliyor) fasülyeleri ve küp küp doğranmış soğanları kavurmaya başlıyoruz.
2. Fasülyelerin rengi değişmeye başlayınca küp küp doğradığımız domatesleri, salçayı, tuzunu ve şekerini ekliyoruz.
3. Domatesle beraber de 4-5 dakika kavrulduktan sonra fasülyelerin üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edip pişiriyoruz.
P.S: Eğer siz de benim gibi çalışıyorsanız ve akşam eve geldiğinizde hazır yemek bulmak istiyorsanız, taze fasülyeye suyunu dökmeden evvel altını kapatın, soğumaya bırakın. Buzdolabı poşetine koyup dipfriz (buzlukta) saklayabilirsiniz. Yemeği pişirmek istediğinizde de sadece sıcak suyunu ilave edip pişirince aynı lezzete sahip olabilirsiniz. Ya da en güzeli benim gibi şanşlıysanız, annenize hazırlatır canınız isteyince dipfrizden çıkartıp hazırlarsınız.

1 yorum:

Gurme Şirine dedi ki...

taze fasulyeyi çoook severim hııııım dumanı tüttü sanki ellerine sağlık :))