2 Şubat 2012 Perşembe

Yoğurt çorbası tarifi

Annemin muhteşem çorbasını yapabilmem büyüdüğümün bir kanıtıdır: ) Bayılarak içtiğim bir çorba bu eminim siz de çok beğeneceksiniz....
Malzemeler
4 dolu dolu yemek kaşığı süzme yoğurt
2 yemek kaşığı pirinç
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı nişasta
1 çay bardağı haşlanmış nohut
tuz-nane
üzeri için
tereyağı-toz biber
Hazırlanışı
1.Yoğurt, un ve nişastayı ve biraz suyu tencereye ekleyip blendırdan geçirelim ki hiç topak kalmasın.
2. Ardından yıkadığımız pirinçleri hatta evinizde varsa 1 yemek kaşığı da yarmayı tencereye alıyoruz.
3. Sanki ayran yapıyorumuşuz gibi suyunu ayarlıyoruz ve ateşe alıyoruz.
4. Kaynayana kadar çorbayı sürekli karıştırıyoruz. Dibinin tutmaması ve topaklaşmaması önemli!! Kaynayan çorbaya nohutları ekliyoruz ve kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz.
5. Çorba piştikten sonra altını kapatıyoruz ve 5 dakika sonra tuzunu ilave edip ara ara karıştırıyoruz. Burası önemli... Çünkü eğer tuzunu pişme esnasında eklerseniz yoğurt kesilebilir.
6. Kuru naneyi de piştikten sonra ekliyoruz çünkü pişme esnasında naneler çorbanın sararmasına sebep olabilir ki bu da görüntüde hoş olmayabilir.
7.Üzerine tereyağlı toz biberli çorbaların vazgeçilmez sosunu döküp afiyetle yiyoruz...
P.S: Çorbanın içinde nişasta olduğu için beklediğinde koyulaşabilir, bunun için çorbanıza süt ya da su ekleyip kıvamını ayarlayabilirsiniz....

3 yorum:

Gurme Şirine dedi ki...

yoğurt çorbasını bende yapmayı çok istiyorum ama tutturamam diye hep korkuyorum hazır sen yapmışsın bir kase yollarsın bana artık :)) ellerine sağlık yasemincim :)))

yasemin dedi ki...

asslında aynı kaygı bende de vardı ama aştım artık o durumu annemin telkinleriyle: )

Yemekheyecani (Emel) dedi ki...

yasemincim habire döktürmüssün blogu acali:-)
hahah

saka yapyiorum canim, biraz gülelim

güzel olmus...

sevgiler