28 Temmuz 2013 Pazar

Fırında tüm tavuk


selamlar herkese... İftar için hazırladığım ve gerçekten lezzetli olan yemeğimi paylaşayım istedim...buyurun beraber bakalım: )

Malzemeler
1 bütün tavuk
Tuz, karabiber
1 adet fırın poşeti
Tavuğu marine etmek için;
2 yemek kaşığı yoğurt, 1 yemek kaşığı sirke, tuz, kimyon, kekik, toz kırmızı biber
Pilavı için;
2 su bardağı bulgur
1 büyük soğan, 2 yeşil biber, 2 kırmızı biber, 2 domates
1,5 yemek kaşığı biber salçası, karabiber, tuz
Sıvıyağ, tereyağ
Hazırlanışı
1.       Öncelikle tavuğu üzerindeki ufak tüylerden kurtulmak için ocağın üstünde tavuğu ütülüyoruz. Daha sonra bol suda içini dışını iyice yıkayıp bol kaynar suyun içinde haşlıyoruz. Haşlama suyuna biraz karabiber ve tuz ilave ediyoruz ki suyunun tadı daha lezzetli olsun.
2.       Pilavı için  yemeklik doğradığımız soğanları ve biberleri kavurmaya başlıyoruz. Soğanlar pembeleşince kabuklarını soyup küp doğradığımız domatesleri, salçayı karabiber ve tuzu da ilave edip domatesler yumuşayınca bulguru da tencereye alıyoruz. 4-5 dakika kısık ateşte bulguru da kavurduktan sonra 5 bardak tavuk suyundan ilave ediyoruz. Bu pilavı biraz sulu bırakacağız yani her zaman yaptığımız gibi suyunun tamamını çekmeyi beklemeden ocağın altını kapatıyoruz.
3.       Haşlanan tüm tavuğu suyundan çıkarıp iyice marine ediyoruz. Tavuğu fırın poşetini yerleştiriyoruz. Sostan kaldıysa poşetin içine alabilirsiniz. 200 C’lik fırında üzeri iyice kızarana kadar pişiriyoruz. Bende 45 dakika sürdü… Eğer tavuğu haşlamadan direk marine edip fırına verirseniz pişme süresi 3 saati bulabilir. Bu şekilde hem süreden tasarruf ediyorsunuz hem tavuk suyu elde etmiş oluyorsunuz hem de çok daha yumuşacık bir tavuk yemeği hazırlamış oluyorsunuz.
4.       Pilavı 15-20 dakika demlenmeye bıraktıktan sonra bir servis tabağına alıyoruz. Fırından çıkardığımız tavuğu da pilavın üzerine alıp, poşetin içindeki  o lezzetli suyu da tavuğun üzerine gezdiriyoruz.

afiyetler olsun....

2 yorum:

Hobistanya dedi ki...

Yasemincim harika görünüyor, ellerine sağlık, zaten komşuyuz sendeyim iftara:)

Roza dedi ki...

Nagyon finom lehet, nagyon jól néz ki:)