3 Temmuz 2013 Çarşamba

Taze fasulyeli bulgur pilavı


ve yine bir pilav tarifi... pilavları öyle sadece pirinçten ya da bulgurdan yapmayı sevmeyen benim gibiler varsa buyrun bi de bunu denesin:) afiyetle...

Malzemeler
2 su bardağı bulgur
2 soğan, 2 kırmızı biber, 2 yeşil biber, 1 büyük kase 1 cm genişliğinde kesilmiş taze fasulye
Sıvıyağ, 1 yemek kaşığı tereyağ, 1 yemek kaşığı biber salçası, tuz, karabiber
Hazırlanışı
1.       Soğanları ve biberleri yemeklik doğrayıp sıvıyağda kavurmaya başlıyoruz. Soğanların rengi dönünce fasülyeleri de ekleyip sebzeleri iyice kavuruyoruz. Sebzeler yumuşayınca bulguru, salçayı, tereyağını ve tuzunu-karabiberini ekleyip bir süre daha kavuruyoruz.
2.       Pilavın üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edip kısık ateşte pişiriyoruz. Pilavı altını kapattıktan sonra en az yarım saat dinlendirip servis ediyoruz.


2 yorum:

Turuncu Tatlar dedi ki...

mmmm ellerine sağlık yanına cacıkla iyi gider;)

Mehtap dedi ki...

bulgur pilavının her halini severim. bu şekilde yememiştim hiç. iyi fikir denemek lazım. ellerine sağlık güzel görünüyor