Malzemeler
1 su bardağı haşlanmış mısır (ya da konserve mısır)
1 çorba kaşığı tepeleme mısır unu
1 çorba kaşığı tereyağ
1 su bardağı süt
4 su bardağı su
tuz-karabiber
üzeri için;
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Hazırlanışı
1. Tencereye tereyağını ve mısır ununu alıyoruz. Kavurmaya
başlıyoruz. Mısırı da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. 1 su bardağı sütü ve 2
su bardağı suyu de ekledikten sonra 1 taşım kaynatıyoruz.
2. Çorbamızı blendırdan geçiriyoruz. Çorbanın kıvamına göre
2 su bardağı su daha ekleyip tuz ve karabiberini de ilave ettikten sonra
çorbamızı kısık ateşte pişiriyoruz.
3. Üzerine eritilmiş tereyağında kızdırdığımız toz biberli
sosumuzu ekliyoruz.
3 yorum:
canım benim ellerine sağlık harika görünüyor, hiç yapmadım, ama mutlaka deneyeceğim...
sevgiler...
Nefis görünüyor.
Ellerine sağlık canım.
Sevgiler...
:))
Hiç denemedim,alışmışım sıradan çorbalara. yapmak lazım en kısa zamanda ellerine sağlık
Yorum Gönder