Malzemeler
1 kg pırasa
3 havuç
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 yemek kaşığı biber salçası
1 limonun suyu
tuz-sıvıyağ
Hazırlanışı
1. Sıvıyağda halka halka doğradığımız havuçları kavurmaya başlıyoruz.
Ardından 3-4 cm uzunluğunda doğradığımız pırasaları ve salçayı da
ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
2. Nohutu da tencereye alıp limon suyunu ve tuzu da ekledikten sonra 1
su bardağı kadar sıcak su ilave edip pişiriyoruz. (pırsaların pişme
durumuna göre su miktarı artırılabilir)
Afiyet olsun...
2 yorum:
Merhaba canım iadeyi ziyarete geldim.Tam da pırasa yapmaya başlıyordum.Daha önce nohutlusunu yemediğim için senin tariften yapmaya karar verdim.Neye niyet neye kısmet:)Ellerine sağlık canım.
: ) çok sevindimm... bir de portakal-limon ve mandalinayla yaptığım adına da narenciyeli pırasa dediğim bir tarif var... o da çok farklı ve lezzetli.. onu da denemeni tavsiye ederim... Şimdiden afiyet olsun: )
Yorum Gönder