Malzemeler
Yarım kg. kuşbaşı et
4 orta boy patates
4 havuç
2 su bardağı bezelye
2 soğan
2 domates
sıvıyağ
2 yemek kaşığı biber salçası
tuz, kekik, defne yaprağı, karabiber
Hazırlanışı
1. Etleri tencereye alıp sıvıyağda kavurmaya başlıyoruz. Etlerin rengi dönünce yemeklik doğranmış soğanları da ilave ediyoruz.
2. Etlerle aynı büyüklükte doğradığımız patates ve havuçlarla beraber bezelyeyi de ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
3. Domateslerin kabuklarını soyup rendeleyerek ya da çok ince doğrayarak yemeğimize ilave ediyoruz. Salçasını, baharatlarını ve tuzunu da ilave ettikten sonra yemeğin üzerini geçmeyecek şekilde sıcak su ekleyip orta hararetli ateşte pişmeye bırakıyoruz.
Afiyet olsun...
3 yorum:
Ellerine sağlık canım. Çok güzel görünüyor. Akşam yemeği için birebir vallahi. Afiyet olsun sizlere.
ben bir cesetçi olarak böyle bir yemeği yememem mümkün değil çok güzel görünüyor ellerine sağlık yasemincim :)))
Nefis görünüyor canım, ellerine sağlık. Sevgiler...
Yorum Gönder