İsmini bilemediğim bir yemek yaptım dün: ) Daha orjinal bir isim bulmak
istedik ama baktık olmuyor açıklayıcı bir ad koyalım dedik... Siz artık
nasıl seslenmek isterseniz öyle adlandırın yemeği: ) İsmi konusunda
tereddütlüyüm ama tadı harika oldu...
Malzemeler
2 orta boy patates-2 orta boy patlıcan-2 orta boy kabak
250 gr kıyma
2 soğan
3 diş sarımsak
4-5 yeşil biber
3 orta boy domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
tuz-karabiber-kekik
rendelenmiş kaşar
Hazırlanışı
1. Patates, patlıcan ve kabakları yarım cm. kalınlığında yuvarlak dilimliyoruz ve az yağda tavada kızartıyoruz.
2. Kıymaları kavurmaya başlıyoruz. Kıymaların rengi dönünce ince
kıyılmış soğan, biber ve sarımsakları ilave ediyoruz. En son kabukları
soyulmuş ve ince doğranmış domatesleri,salçayı, tuzu,karabiber ve kekiği
de ilave edip pişiriyoruz.
3. Fırın tepsisine en alta patatesleri dizip üzerine kıymalı harcı
koyuyoruz. Üstüne patlıcanları koyup tekrar kıymalı harçatan ekliyoruz
ve en sona da kabakları diziyoruz. 1 çay bardağı sıcak suyu ekleyip
yemeğimizi 180 C'lik fırına veriyoruz.
4. Yemeğimiz suyunu çekmeye başlayınca rendelenmiş kaşarı da ekleyip, kaşarlar eriyene kadar bekliyoruz.
5. Afiyetle yemek kalıyor artık bize:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder