Malzemeler
500 gr tavuk bonfile (2 adet tavuk göğsü)
1 su bardağı bezelye
1 su bardağı mısır
2 büyük havuç
1 büyük patates
sosu için;
300 gr yoğurt (büyük bir kase yoğurt)
3 yemek kaşığı mayonez
2 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz
Hazırlanışı
1. Tavukları iyice haşlıyoruz, süzüp minik minik doğruyoruz.
2. Havuç ve patatesleri de minik küpler halinde doğrayıp
haşlıyoruz. Bezelyeleri de haşlıyoruz.
3. Tavuk, mısır, havuç, bezelye ve patatesleri iyice
harmanlıyoruz.
4. Sosu için yoğurt, mayonez, zeytinyağı ve tuzu iyice
çırpıyoruz ve tüm malzemeleri karıştırıp servis tabağına alıyoruz.
Bütün bir hafta içi bir tek tarif bile yokken haftasonu misafirlerim için hazırladığım tarifler bunun telafisi olacak diye düşünüyorum: ) Çok keyifli, eğlenceli, eğitici, öğretici (gelmesi sabırsızlıkla beklenen bebeklere isim koymanın ne kadar zor bir iş olduğunu öğrendik) bir geceydi: ) Tekrarını çok ara vermeden yapacağımızı umuyorum...
3 yorum:
tavuklu salatayı çook severim ellerine sağlık yasemincim :))
sen yaparsinda lezziz olmazmi?
Bende tavuklu salatayı çok severim, elerinize sağlık.
Yorum Gönder