Malzemeler
3 su bardağı süt
6 yemek kaşığı irmik
6 yemek kaşığı şeker
2 paket krem şanti
Hazırlanışı
1. Süt, irmik ve şekeri pişiriyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
(Normalde yapılan irmik tatlısından daha koyu kıvamda oluyor)
2. Soğuduktan sonra krem şantileri toz halinde ekliyoruz.
Mikserle çırpıp, buzdolabına kaldırıyoruz.
3.3-4 saat dolapta bekletip, tatlımızdan ceviz büyüklüğünde
parçalar alıp yuvarlıyoruz.(bu aşamada elinizi ıslatmak için su
kullanabilirsiniz)
4. Hindistan cevizi, çikolata parçacıkları ya da neye
isterseniz bulayıp servis tabağına alıyoruz.
Afiyet olsun....
9 yorum:
çok güzel bir tarif canım.denenecek mutlaka.ellerine sağlık.sevgiler.
canım ya bu tarifini çoook sevdim bayıldım...
mutlaka deneyeceğim...
ellerine sağlık...
bide senin bonibonlu kurabiyen vardı canım onuda eklesene çok güzel yapmıştın...
tekrar tarifini almak istiyorum..
sevgiler canım...
çok güzel olmuş bu bonbonlar eline sağlık
komşum bir misafirlikte yemiş çok beğenmiş ama tarifi alamamış içinde irmik olduğundan emindi ama tam tarif olmayınca yapamadık ve işte tam tarif karşımda paylaşımın için teşekkürler ellerine sağlık...
ellerine sağlık canım çok güzel görünüyorlar..
mutlu haftalar..
yaseminim ellerine sağlık canım
mmm harika canım
muhabbetle kal
:))
Yasemincim nefis görünüyor ellerine sağlık tatlım. Sevgiler...
bu neee çok şekerr görünüyorlar yerim onları:)) ellerine sağlık .
şahane görünüyorlar, ellerinize sağlık. www.tuzvebiber.com adresine ücretsiz üye olup blogunuzda yer alan tariflerinizi paylaşarak Migros, Macro Center ve Tansaş mağazalarında kullanabileceğiniz 20 TL değerinde Money puan kazanma şansı elde edebilirsiniz.
Yorum Gönder