Malzemeler
1 paket yufka (6 yaprak)
İç harcı için;
250 gr kıyma
1 büyük soğan
sıvıyağ
karabiber, tuz
süslemek için; yeşil biber, domates
üzerine sürmek için; 1 yumurta sarısı
Hazırlanışı
1. Kıymaları sıvıyağda kavuruyoruz. Kıymanın rengi dönünce
çok ince doğranmış soğanları da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Karabiber ve
tuzunu da ekleyip iç harcımızı soğumaya bırakıyoruz.
2. Yufkalarımızı 8 eşit parçaya bölüp boş halde paçanga
böreği gibi sarıyoruz. (Geniş kısmının kenarlarından içe doğru alıp aşağıya doğru
rulo yapıyoruz.)
3. Böreklerin birleşme yeri alta gelecek şekilde dizip üst
kısmını bıçakla kesip içine kıymalı harcımızdan koyuyoruz. Üzerine dilerseniz
süslemek için biber ve domates dilimleri de ekleyebilirsiniz.
4. Böreklere yumurta sarısı sürüp, 175 C'lik fırında
pişiriyoruz.
Çiğdem'in tariflerinden bu börek de... Çok şekilli ve
lezzetli.. Afiyetler olsun...
8 yorum:
görüntü mükemmel ellerine sağlık canım...
sevgiler...
harika görünüyor elinize sağlık. Merhaba demeye geldim. İade ziyareti için. Mutlu haftalar...
harika görünüyor elinize sağlık. Merhaba demeye geldim. İade ziyareti için. Mutlu haftalar...
Bende ilk çiğdemde yemiştim şimdi en fix tariflerimden oldu:)misafir geleceğinde ilk aklıma gelen börek...
süper olmuş ellerine sağlık canım. marifetli arkadaşım
görüntü gel beni ye diyor..sevdiğim bir börek eline sağlık...
eline sağlık sevgili yasemin .harika olmuş .
Merhaba arkadaşım ellerine saglık tariflerin hepside birbirinden güzel helede karnı yarık böregin
Yorum Gönder