selamlar herkese... İftar için hazırladığım ve gerçekten lezzetli olan yemeğimi paylaşayım istedim...buyurun beraber bakalım: )
Malzemeler
1 bütün tavuk
Tuz, karabiber
1 adet fırın poşeti
Tavuğu marine etmek için;
2 yemek kaşığı yoğurt, 1 yemek kaşığı sirke, tuz, kimyon,
kekik, toz kırmızı biber
Pilavı için;
2 su bardağı bulgur
1 büyük soğan, 2 yeşil biber, 2 kırmızı biber, 2 domates
1,5 yemek kaşığı biber salçası, karabiber, tuz
Sıvıyağ, tereyağ
Hazırlanışı
1.
Öncelikle tavuğu üzerindeki ufak tüylerden
kurtulmak için ocağın üstünde tavuğu ütülüyoruz. Daha sonra bol suda içini
dışını iyice yıkayıp bol kaynar suyun içinde haşlıyoruz. Haşlama suyuna biraz
karabiber ve tuz ilave ediyoruz ki suyunun tadı daha lezzetli olsun.
2.
Pilavı için yemeklik doğradığımız soğanları ve biberleri
kavurmaya başlıyoruz. Soğanlar pembeleşince kabuklarını soyup küp doğradığımız
domatesleri, salçayı karabiber ve tuzu da ilave edip domatesler yumuşayınca
bulguru da tencereye alıyoruz. 4-5 dakika kısık ateşte bulguru da kavurduktan
sonra 5 bardak tavuk suyundan ilave ediyoruz. Bu pilavı biraz sulu bırakacağız
yani her zaman yaptığımız gibi suyunun tamamını çekmeyi beklemeden ocağın
altını kapatıyoruz.
3.
Haşlanan tüm tavuğu suyundan çıkarıp iyice
marine ediyoruz. Tavuğu fırın poşetini yerleştiriyoruz. Sostan kaldıysa poşetin
içine alabilirsiniz. 200 C’lik fırında üzeri iyice kızarana kadar pişiriyoruz.
Bende 45 dakika sürdü… Eğer tavuğu haşlamadan direk marine edip fırına
verirseniz pişme süresi 3 saati bulabilir. Bu şekilde hem süreden tasarruf
ediyorsunuz hem tavuk suyu elde etmiş oluyorsunuz hem de çok daha yumuşacık bir
tavuk yemeği hazırlamış oluyorsunuz.
4.
Pilavı 15-20 dakika demlenmeye bıraktıktan sonra
bir servis tabağına alıyoruz. Fırından çıkardığımız tavuğu da pilavın üzerine
alıp, poşetin içindeki o lezzetli suyu
da tavuğun üzerine gezdiriyoruz.
afiyetler olsun....
2 yorum:
Yasemincim harika görünüyor, ellerine sağlık, zaten komşuyuz sendeyim iftara:)
Nagyon finom lehet, nagyon jól néz ki:)
Yorum Gönder