Malzemeler
4 su bardağı süt
2’şer yemek kaşığı un, nişasta, kakao
7 yemek kaşığı şeker
3-4 dilim kek
Hazırlanışı
1.
Puding için tüm malzemeleri tencereye alıp
sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Puding kaynamaya başlayınca altını kısıp
kıvam alana kadar pişirmeye devam ediyoruz. Benim kullandığım kakaonun acı bir
tadı olduğu için şekerini 7 kaşık kullandım. Siz dilerseniz 5 kaşık kullanıp
daha sonra şekeri az ise ocağın altını kapatmadan tekrar şeker
ekleyebilirsiniz.
2.
Normalde bu pudingi sade de yiyebilirsiniz. Hazır
pudinglere hiç ihtiyaç duymazsınız… eğer evde bayatlamaya yüz tutmuş kekiniz
varsa onu da değerlendirmek için bu tarifi kullanabilirsiniz. Kekleri küçük
parçalar halinde servis edeceğiniz kaba alıyoruz. Pudingin ocaktan aldıktan
sonra ara sıra karıştırıp ilk sıcağının çıkmasını bekliyoruz ve keklerin
üzerine döküyoruz.
3.
Buzdolabında en az 4-5 saat dinlendirip servis
ediyoruz.
3 yorum:
ellerine sağlık arkadaşım, içine kek atmak güzel fikir, bende bazen bebe bisküvilerinden koyarım içine
Ellerine sağlık,Yasemincim..Çok keyifli bir lezzet olmuş..AFİYET OLSUN..
selamlar eline saglık tatlı nefıs görunuyo bende yapıyorum ben kek üzerine şerbet döküyorum ve üzerine elma rendeleyip tarcınla karıstırıyorum onun üzerine ise krem santı mutlaka deneyin
Yorum Gönder