31 Ocak 2012 Salı

Çikolata kaplı kurabiye tarifi

Malzemeler
Hamuru için;
3 yumurta
Oda sıcaklığında yarım paket margarin ve 2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya
Alabildiğince nişasta
Sosu için;
1 küçük kavanoz nutella
2 yemek kaşığı sıvıyağ
üzeri için; 1 kase mısır gevreği

Hazırlanışı
1. Hamuru için tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi kıvamında hamur elde ediyoruz.
2. Hamuru parçalara ayırıp oklava gibi uzatıyoruz. 3-4 cm uzunluğunda  kesip yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz. Hamurları çatalın arka kısmıyla bastırıyoruz. 180 C'lik fırında pişiriyoruz.
3. Sosu için nutellayı benmari usulü ( yani tencerede kaynayan suyun üstüne daha minik bir tencereye koyduğumuz nutella suyun buharında eriyecek)  eritip içine 2 yemek kaşığı sıvıyağ ekliyoruz.
4. Fırından çıkan hamurlarımızı ilk sıcaklıkları geçince nutellaya bulayıp daha sonra mısır gevreği ile kaplıyoruz.
Tarif yine Çiğdemden...Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: