31 Ocak 2012 Salı

Açma tarifi

Malzemeler

1 su bardağı ılık su
1 yumurta
1 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı kuru maya
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı margarin
üzeri için 1 yumurta sarısı, çörek otu, susam

Hazırlanışı
1. Mayayı ılık suyla karıştırıp kabarmasını bekliyoruz. Daha sonra tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi kıvamında hamur elde ediyoruz.
2. Hamurdan parçalar alıp elimizle tezgahta açıyoruz. Üzerine yumuşak margarin sürüp rulo yapıp, salyangoz gibi sarıyoruz (bu tabir tarifin de sahibi olan Çiğdeme ait: ))  Dilerseniz açmanızı haşhaşlı, tahinli ya da peynirli de yapabilirsiniz.
3. Açmaların üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörekotu serpiyoruz. 200 C'lik fırında pişiriyoruz.

Hiç yorum yok: