31 Ocak 2012 Salı

Hasanpaşa köfte tarifi


Malzemeler
Yarım kg kıyma
1 büyük soğan
3 diş sarımsak
1 yumurta
ekmek içi
tuz-karabiber-kimyon
4 orta boy patates
2 yemek kaşığı tereyağ
sosu için;
1,5 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı biber salçası
Hazırlanışı
1. Köfte malzemelerimizi karıştırıyoruz.(köfteleri kızartmayacağımız için ekmek içini normalden az koyuyoruz)
2. Fotoğraftaki gibi çanak şekli verip fırın tepsisine yerleştiriyoruz. Her bi köftenin içine 1 çay kaşığı kadar tereyağ koyup  180 C'lik fırına veriyoruz.
3. Patatesleri haşlayıp tuzu ve 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyip blendır yardımıyla püre haline getiriyoruz. Köfteler fırında kızarmaya başlayınca, çanka şeklindeki köfteleri patates püresi ile dolduruyoruz. Üzerine sıcak suda erittiğimiz salçalı sosu ekleyip tekrar fırına veriyoruz.
4. Patateslerin de üzeri kızarınca, yaklaşık 10-15 dk, yemeğimiz servise hazır.... Afyetler olsun...

Hiç yorum yok: