31 Ocak 2012 Salı

Hamsi tava tarifi

Malzemeler
1 kg hamsi
4 yemek kaşığı un/mısır unu
tuz
sıvıyağ
Hazırlanışı
1. Hamsilerin kılçıklarını da alarak temizliyoruz, yıkıyoruz. Suyunun akması için süzgece alıyoruz.
2. Unu ve tuzu karıştırıyoruz. Hamsileri una buluyoruz.
3. Tavaya 3 yemek kaşığı sıvıyağ döküyoruz. Yağın tavanın heryerine sürüyoruz. Hamsilerin sırtları tavaya değecek şekilde bir sıra yerleştiriyoruz. İkinci kat için de bu sefer hamsilerin sırtları yukarda kalacak şekilde diziyoruz.
4. Orta hararetli ateşte 2 tarafını da pişiriyoruz.
Afiyet olsun....

1 yorum:

:) dedi ki...

Hamsiyi çok seviyorum,her gün yesem bikmam herhalde :)sizinde ellerinize sağlık baya güzel görünüyor.Hayırlı akşamlar.