31 Ocak 2012 Salı

Hazır yufkadan oklavadan çekme baklava tarifi

Malzemeler
1 paket hazır baklavalık yufka (500 gr.)
Yarım kilo ceviz/fındık içi
250 gr margarin /tereyağ
Şerbeti için;
4 su bardağı şeker
3 su bardağı su
yarım limon suyu
Hazırlanışı
1. Hazır baklavalık yufkalardan 2 yaprağı üst üste koyuyoruz. İnce çekilmiş cevizi her yerine yayıyoruz. Oklavaya rulo haline sarıyoruz. Oklavanın her iki ucundan hafifçe ortaya doğru bastırarak yufkaların kıvrım kıvrım olmalarını sağlıyoruz. Yavaşça yufkaları oklavadan çıkartıyoruz.
2. Bütün paketi bu şekilde bitiriyoruz. 180 C'lik fırında 15-20 dakika  üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
3. Şerbeti için şeker ve suyu kaynattıktan sonra limon suyunu da ekleyip baklava soğuk, şerbet hafif ılıkken şerbeti döküyoruz.

3 yorum:

biiriciğimmm dedi ki...

yarın misafirim gelecek ve bu tatlının tarifini bulmaya çalışıyodum Allahım şans benden yana hemen yapıcam ellerrinize sağlık:))

biiriciğimmm dedi ki...

yarın misafirim gelecek ve bu tatlının tarifini bulmaya çalışıyodum Allahım şans benden yana hemen yapıcam ellerrinize sağlık:))

Adsız dedi ki...

Az sonra bende bayram tatlisi olarak denicem.aslinda hamurunu kendim yapicaktim ama temizlik cok yordu bende hazir yapicam.umarim güzel olacaktir.tesekkurler