31 Ocak 2012 Salı

Herse (etli keşkek) tarifi

Malzemeler
1 su bardağı aşurelik bulgur, yarım su bardağı nohut, yarım su bardağı fasulye  (geceden ıslatalım)
1 kilo kemikli et (suda bekleterek kanının iyice çıkmasını sağlayalım)
tuz
üzerine gezdirmek için;
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Hazırlanışı
1. Kemikli eti, aşurelik bulguru, nohutu, fasulyeyı ve tuzu düdüklü tencereye alalım. Üzerini geçecek kadar su ilave edip yarım saat kapağı açık halde kaynatalım. Bu esnada suyun üzerinde köpükler oluşacaktır. Onları alalım.
2. Suyu azalan yemeğimize üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edelim ve düdüklü tencerede 20 dakika kadar daha kaynatalım.
3. Bulgurların yumuşacık olması, etlerin kemiklerinden kendiliğinden ayrılması gerekiyor. Buna göre gerekirse biraz daha kaynatalım. Ama dikkat altını tutması olasılığı yüksek onun için yüksek ateşe koymayalım.
4. Üzerine gezdirmek için sıvıyağda erittiğimiz tereyağının içine toz biberimizi de ilave edelim.
5. Yemeğimizi servis tabağımıza alıp üzerine teryağdan dökelim...
Afiyet olsun..

2 yorum:

Sultan dedi ki...

bu yemeği yufka ekmek üzerine döker öyle yerim ve haddinden fazla severim.

ellerinize sağlık, kolaylıklar dilerim.

yasemin dedi ki...

bu yemeği genelde pek tanımazlar...sizin bilmeniz ve sevmeniz çok hoşuma gitti: )