31 Ocak 2012 Salı

Hünkar beğendi

Malzemeler:
Beğendisi için
4 közlenmiş patlıcan
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağ
rendelenmiş kaşar
Sotesi için:
300 gr küçük küp şeklinde doğranmış et
1 soğan
2 yeşil biber
2 domates
kırmızıbiber-karabiber-kekik-tuz
Hazırlanışı
1. Etleri tencereye alalım ve pişirmeye başlayalım,etlerin rengi dönünce sırasıyla küp doğranmış soğan,biber ve domatesleri de tencereye alalım. Baharatlarını ve pişmeye yakın tuzunu da ilave edelim.
2. Beğendisi için başka bir tencerede tereyağı ile unu kavuralım,sütünü ekleyelim (süt soğuk olsun ki toplaklaşma olmasın ). Bu karışımı çırpma teliyle iyica karıştırarak pişirelim. İçine ince ince doğradığımız közlenmiş patlıcanlarımını da alalım ve biraz daha pişirelim.
3. Ocaktan aldığımız beğendiye rendelenmiş kaşar ve tuz ilave edelim.
4. Hazırladığımız beğendiyi servis tabağına alalım ve üstüne de lokum kıvamındaki etlerimizi yerleştirelim.
Ohh mis gibi oldu afiyetle yiyelim artıkk: )

Hiç yorum yok: