31 Ocak 2012 Salı

Kabak kavurma tarifi

Malzemeler
•    4-5 adet orta boy kabak
•    2 orta boy soğan
•    2 adet yeşil biber
•    1 tatlı kaşığı biber salçası
•    2 yemek kaışığı zeytinyağı
•    tuz-karabiber-nane
Hazırlanışı
•    1. Yarım ay şeklinde doğradığımız soğanları zeytinyağında kavurmayla başlayalım bu kolay yemeğin yapımına.
•    2. Soğanlarınrengi hafif dönünce biberleri ve ardından da boyuna ikiye bölüp dilimlediğimiz kabakları tencerinin içine alalım ve kavurmaya devam edelim.
•    3. Salçasını, tuzunu ve baharatlarını da ekleyip ocağın altını kısalım. Yemeği çok karıştırmayalım ki zaten çok nazik olan kabaklar ezilmesin.
•    4. Bu kadar basit ve bir o kadar da lezzetli yemek yapmanın keyfine bakalım .. Afiyetle yiyelimm:)
Mübarek Ramazan ayı geldi hoşgeldi... Ay havalar çok sıcak nasıl olacak bu oruç, Allahım sabır ver derken ilk orucumuzu tuttuk bile... Havaların aşırı sıcaklığını göz önüne alarak bu sene iftarda çok hafif yemekler yapmaya karar verdim.. İlk gün bu kararın arkasındaydım ama davetler başlayınca neler olur bilemem... Hayırlı ramazanlarrrrr:)

Hiç yorum yok: