31 Ocak 2012 Salı

İskenderun usülü kısır tarifi

Benimle artık özdeşleşmiş olan bu kısır tarifini cümle aleme duyurmanın vakti geldi: ) Her yiğidin bir kısır hazırlayışı var buyrun bir de benimkini deneyin: ) Ama lütfen dikkat.. Salçanız gerçek biber salçası ve ve veee en önemlisi nar ekşiniz de en gerçeğinden ekşi olacak... Ben de ekşi yok limon koysam diyorsanız üzgünüm yerini tutmaz... İskenderundan ayrılalı yıllar oldu ama sırf bunun hatrına nar ekşisi taa oralardan ulaşır mutfağımıza Abim sayesinde... Sizin de bir şekilde bulup gerçek ekşiyle tanışmanızı tavsiye ederimmm: )
Malzemeler
4 çay bardağı ince köftelik bulgur
1 rendelenmiş domates
2 yemek kaşığı biber salçası
1 su bardağı sıvıyağ
maydonoz-taze soğan
nar ekşisi
Hazırlanışı
1. Bulgurlarımızı sıcak suyla ıslatıyoruz. Islatıyoruz derken öle pilav yapar gibi suyu boca etmiyoruz. en fazla 10 yemek kaşığı kadar.  Rendelenmiş domatesi de ekliyip karıştıyoruz. Üstünü kapatıp 10-15 dk kadar bekliyoruz.
2. Şimdi kollara kuvvet vakti geldi... Salçayı da bulgura ekleyip başlıyoruz yoğurmaya. Çiğ köfte misali ezerek pişiriyoruz bulgurları... Çok zorlanırsanız arada 2-3 yemek kaşığı sıcak su ilave edip yoğurmaya devam edin...
3. Minik bir parçayı tadıp bulgurların iyice ezildiğinden emin olduktan sonra ince kıyılmıl maydonoz ve taze soğan ekliyoruz. Nar ekşisi ve ayçiçek-zeytinyağını da ekledikten sonra artık ezmeden nazikçe karıştırıyoruz. Saçlanız tuzlu değilse tuz da ilave edebilirsiniz. ( Taze soğan bulamadıysanız rendelenmiş domatesle beraber rendelenmiş1 soğan da ilave edebilirsiniz.)
4. Marul, domates, salatalık ve turşu ile servis ediyoruz...
Hadi bakalım şenlensin günler : )))

2 yorum:

vildan dedi ki...

olamaz karnım çok aç ve bu süper görünüyooo

Unknown dedi ki...

çok lezzetli gözüküyor gerçekten :)