31 Ocak 2012 Salı

Kabak tatlısı tarifi

Kabak tatlısını seven çok sever, sevmeyen de bir türlü anlam veremez kabaktan tatlı yapılabileceğine: )  Ben ilk grupta olanlardanım... Arkadaşım Vildan'ın kayınvalidesi saolsun düşünmüş bana da bahçesinde yetiştirdiği kabaklardan getirmiş: ) Zaten bu tatlıda marifet şekerle kabağı buluşturmakta değil kabağın lezzetli olmasında... Afiyetler diliyorum...
Malzemeler
1 orta boy balkabağı
10-12 yemek kaşığı şeker
üzeri için;
fındık, ceviz, hindistan cevizi, kaymak....
Hazırlanışı
1. 3-4 cm. büyüklüğünde doğradığımız kabakların üzerine şekeri ilave ediyoruz. 4-5 saat bekletip kısık ateşte pişiriyoruz.
Kabağın tadına göre şeker miktarı artırılabilir/azaltılabilir. Vaktiniz yoksa ocağa hemen de koyabilirsiniz.

Hiç yorum yok: