31 Ocak 2012 Salı

Karnıyarık tarifi

Malzemeler
•    5 orta boy patlıcan
•    3 orta boy patates
•    tutam maydonoz
•    iç harcı için:
•    200 gr kıyma
•    2 orta boy soğan
•    2-3 domates
•    1 yemek kaşığı biber salçası
•    tuz
•    karabiber
•    salça
•    kızartmak için sıvıyağ
Hazırlanışı
•    1. Patlıcanları pijamalı soyalım: ) tuzlu suda 10-15 dk. kadar bekletelim.
•    2. Patatesleri soyup, 1 parmak kalınlığında kesip kızgın yağda 3-4 dk. kızartalım.
•    3. Tuzlu sudan çıkarttığımız patlıcanların suyunu iyice sıkıp (hatta temiz bir bezle suyunu alabilirsiniz) bütün olarak kızartalım.
•    4. Kızarttığımız patates ve patlıcanları fırın kabına alalım.
•    5. İç harcı için kıymayı tencereye alıp, 2 yemek kaşığı sıvıyağ ile kavurmaya başlayalım. Kıymalar rengini alınca ince ince doğranmış soğanları ve salçayı ilave edelim. ardından kabukları soyulmuş ve ince doğranmış domatesleri, tuzunu, karabiberini ekleyelim. Pişmesini bekleyelim: )
•    6. Patlıcanların alt ve üstten 1'er cm. kalacak şekilde karınlarını bıçak yardımıyla yaralım ve içine hazırladığımız iç harçtan koyalım.
•    7. Fırın kabına 1,5 su bardağı kaynar su ekleyerek 180 C'lik fırında yaklaşık 15-20 dk. pişirelim.
•    8. Fırından çıkarttığımız karnıyarıklarımızın üstüne ince kıyılmış maydonoz ekleyelim.
•    ve beklenen son.... Afiyetle yiyelim:)

Hiç yorum yok: