Malzemeler
• 5 orta boy patlıcan
• 3 orta boy patates
• tutam maydonoz
• iç harcı için:
• 200 gr kıyma
• 2 orta boy soğan
• 2-3 domates
• 1 yemek kaşığı biber salçası
• tuz
• karabiber
• salça
• kızartmak için sıvıyağ
Hazırlanışı
• 1. Patlıcanları pijamalı soyalım: ) tuzlu suda 10-15 dk. kadar bekletelim.
• 2. Patatesleri soyup, 1 parmak kalınlığında kesip kızgın yağda 3-4 dk. kızartalım.
• 3. Tuzlu sudan çıkarttığımız patlıcanların suyunu iyice sıkıp (hatta temiz bir bezle suyunu alabilirsiniz) bütün olarak kızartalım.
• 4. Kızarttığımız patates ve patlıcanları fırın kabına alalım.
• 5. İç harcı için kıymayı tencereye alıp, 2 yemek kaşığı sıvıyağ ile kavurmaya başlayalım. Kıymalar rengini alınca ince ince doğranmış soğanları ve salçayı ilave edelim. ardından kabukları soyulmuş ve ince doğranmış domatesleri, tuzunu, karabiberini ekleyelim. Pişmesini bekleyelim: )
• 6. Patlıcanların alt ve üstten 1'er cm. kalacak şekilde karınlarını bıçak yardımıyla yaralım ve içine hazırladığımız iç harçtan koyalım.
• 7. Fırın kabına 1,5 su bardağı kaynar su ekleyerek 180 C'lik fırında yaklaşık 15-20 dk. pişirelim.
• 8. Fırından çıkarttığımız karnıyarıklarımızın üstüne ince kıyılmış maydonoz ekleyelim.
• ve beklenen son.... Afiyetle yiyelim:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder