31 Ocak 2012 Salı

Kurutulmuş domatesli, limonlu karnabahar yemeği tarifi

Malzemeler
1 orta boy karnabahar
1 kase kurutulmuş domates
5-6 kurutulmuş süs biber
1 soğan, 5 diş sarımsak
1 limon suyu
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
sıvıyağ-tuz
Hazırlanışı
1. Karnabaharları çiçeklerine ayırıyoruz. Sıvıyağı tencereye alıp üzerine karnabaharları ve küp doğranmış soğanı ve sarımsakları ilave edip kavuruyoruz.
2. Kuru domatesleri 3-4 dakika kaynar suda haşlıyoruz. Suyunu süzüp kuru biberlerle beraber yemeğe ilave ediyoruz.
3. Salçaları, limon suyunu ve tuzu da ilave edip yemeğin üzerini geçmeyecek şekilde sıcak su ekleyip kısık ateşte pişiriyoruz.
Limon suyu karnabaharın o sevilmeyen kokusunu gideriyor. Ayrıca domates kurularıyla beraber hoş bir lezzet katıyor... Afiyet olsun....

Hiç yorum yok: