31 Ocak 2012 Salı

Köfteli patlıcan sarma tarifi

İştah kabartan görüntüsü ve patlıcan-köfte buluşmasının lezzetiyle muhteşem bir ana yemek.... İftarı beraber yaptığımız Tubacım, Ayşegül Abla, Zehra ve Mihrican Abla ve tabi ki ben bu yemeği çok beğendik.. Ellerime sağlık :P
Malzemeler
4 patlıcan
4 patates
6 küçük soğan
5 biber
sıvıyağ
köftesi için
250 gr kıyma
1 soğan
galeta unu (ya da çekilmiş ekmek içi)
1 yumurta
maydonoz
tuz-kırmızıbiber-karabiber
sosu için
4 diş sarımsak
3 domates
kekik-fesleğen
Hazırlanışı
1. Önce köftesi için tüm malzemeleri iyice yoğuruyoruz. (soğan çok ince rendelenmiş ve suyu sıkılmış olacak) Köfteye parmak şekli veriyoruz.
2. Patlıcanları boyuna dilimler halinde kesip tuzlu suda yarım saat bekletiyoruz . Patatesleri boydan dörde bölüyoruz.
3. Patatesleri,patlıcan dilimlerini ve kabuğunu soyduğumuz tüm soğanları az yağda yarı kıvamda kızartıyoruz.
4. Her bir patlıcan dilimine bir köfte koyup sarıyoruz ve patlıcanın sonu aşağı gelecek şekilde toprak tavaya yerleştiriyoruz. (Toprak tava yoksa tabi ki yemeği yapmaktan vazgeçmiyoruz, borcama ya da fırın tepsisine yerleştiyoruz.) Bir patlıcan sarma, 1 patates dilim olacak şekilde diziyoruz. Soğanları da canınızın istediği yere koyabilirsiniz:=)
5.Sosu içi ince kıyılmış sarımsak ve domatesleri pişiriyoruz ve baharatlarını ekledikten sonra 2 su bardağı sıcak su ilave ediyoruz. Sos kaynadıktan sonra yemeğin üstüne döküp,biberleri de ekleyince yemeğimizi fırına gönderiyoruz. 200 C'lik fırında yaklaşık yarım saatte pişiriyoruz.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

MERHABA REFIYE BEN NASILSIN UZUN ZAMAN OLDU GÖRÜşEYELI ÖZLETTINIZ KENDINIZI :) BU ARADA YEMEğI BIZAZAT DENEDIM MÜKEMMEL OLDU EşIM BAşTA OLMAK ÜZERE KAYINVALIDEMLER ANNEMLER BAYILDILAR SENDEN ÇEşIT ÇEşIT TARIFLER BEKLIYORUZZ :)

yasemin dedi ki...

merhaba canım.. bizler iyiyiz.. kızımla beraber evdeyiz başlamadım daha çalışmaya.. keyifler yerinde yani: ) yemeği beğendiğinize çok sevindim..denedikçe yemekleri yazarsın bana :) görüşürüz...