31 Ocak 2012 Salı

Köz domates çorbası tarifi

Normal domates çorbasından daha meşakatli ama daha da lezzetli bir çorba....
Malzemeler
4-5  közlenmiş domates
1 közlenmiş orta boy soğan
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağ
Hazırlanışı
1. Terayağında büyükçe doğranmış soğanlarımızı kavurmaya başlıyoruz. Kabukları soyulmuş ve doğranmış domateslerimizle beraber unumuzu de ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.
2. Yeterince kavrulduğuna kanaat getirdiğimizde 2 su bardağı kadar soğuk su ilave edip karışımı blendırla çırpıyoruz.
3. Çorbaya istediğimiz kıvama getirene kadar su ekleyip pişmesini bekliyoruz.
üstüne dilerseniz kaşarla  ya da kıtır ekmekle ya da hiç gerek yok zaten kendi tadı kendine yeter dediğimiz çorbayı öleee servis ediyoruz.

3 yorum:

Gurme Şirine dedi ki...

yasemincim öncelikle hoşgeldin diyorum burda kavuşmak çok güzel oranın tadı kalmamıştı artık, ama ordan arkadaşlarımızdan ayrılacağım için de üzgündüm ama yavaş yavaş buraya taşınıyor sanırım ben blogcu.com u açamadan önce blogspot.com u açmıştım ama o aralarda blogspot.com mahkeme kararıyla bir süreliğine durdurulmuştu kapatılmıştı bende bunun üzerine blogcu.com u açmıştım ve sonunda yine blogspot.com dayım hepimize hayırlı olsun... Güzel tarifler diliyorum sana yasemin...

anne eli gibi dedi ki...

merhabalar sanırım sizde blogcudan transfer oldunuz,bende bir zamanlar oradan bezip gelenlerdenimihoşgeldiniz sefalar getirdiniz hepiniz,çorban nefis görünüyor ellerine sağlık..

yasemin dedi ki...

çok teşekkür ederim: ) aynen dediğiniz gibi oldu.. blogcudan büyük bir göç başladı blogspota.. ben de fazla zaman kaybetmek istemedim..