31 Ocak 2012 Salı

Kuru bamya çorbası tarifi



Malzemeler
100 gr kuru bamya
150 gr minik doğranmış kırmızı et
1 yemek kaşığı un
1 büyük soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
tuz-karabiber-sıvıyağ
Hazırlanışı
1. Bamyaları iplerinden ayırmadan kaynar suda hafif yumuşayana kadar haşlıyoruz. Bamyaları sudan çıkarıp bir kevgire alıyoruz ve iyice yıkıyoruz. (eğer bamyalardaki minik tüylerden rahatsız oluyorsanız haşlamadan önce yağsız teflan tavada bir süre kavurabilirsiniz kısık ateşte)
2. Çok ince dooğranmış soğanı ve etleri sıvıyağda kavuruyoruz.Unu da ilave edip biraz daha kavurduktan sonra salça ve sıcak suyu ilave ediyoruz.
3. İplerinden çıkardığımız bamyaları ekleyip kısık ateşte pişiriyoruz. 
















Hiç yorum yok: