31 Ocak 2012 Salı

Lahana sarması tarifi

Canım biricik annemin hiç üşenmeden saatlerce uğraşıp yaptığı lahana sarmasını yerken dünyayla ilişkim kesildi: ) bir lahana bu kadar mı tatlı olur bir anne bu kadar mı maharetli, bu kadar mı çalışkan olur... Deneyin derim: )
Malzemeler
1 sarmalık lahana
1,5 su bardağı pirinç
250 gr kıyma
1 büyük soğan
1 büyük domates
yarım demet maydonoz
1 dolu dolu yemek kaşığı biber salçası
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı nar ekşisi
tuz-karabiber-nane-pul biber
Hazırlanışı
1. Lahanaların yapraklarını yıkayıp kaynar suda 3-4 dakika haaşlayıp soğuk sudan geçiriyoruz. Suyunu akıtması için kevgire koyuyoruz.
2. İç harcı için tüm malzemeleri karıştırıyoruz. Soğan, domates ve maydonozu ince ince kıyıyoruz.
3. Ve artık maharetli ellerin çalışma vakti geliyor. İtiraf ediyorum yemeğin hazırlanmasında bu ana kadar aktif olarak çalıştım ama iş sarmaya gelince kendime uzunca bir mola verdim. İşi ehline bırakmak lazım ama değil mi:)
4. Sarma işlemi bittikten sonra tencereye sarmaların üzerini geçmeyecek şekilde kayanr su ilave edip kısık ateşte pişirmeye bırakıyoruz.
Afiyetler olsunnnn....

Hiç yorum yok: