30 Ocak 2012 Pazartesi

Havuçlu ve elmalı toplar tarifi

Malzemeler
5 orta boy sarı elma
4 büyük havuç
2 paket kakaolu pötibör bisküvi
4 yemek kaşığı şeker
2 çay bardağı dövülmüş fındık
süslemek için;
hindistan cevizi, tarçın, pudra şekeri
Hazırlanışı
1. Havuçları rendeliyoruz. 3 yemek kaşığı şeker ilave edip kısık ateşte kavuruyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
2. Elmaları da kabuklarını soyup rendeliyoruz. 1 yemek kaşığı şeker ilave edip yine kısık ateşte kavuruyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
3. Havuçların ve elmaların üzerine 1'er paket pötibör bisküviyi kırıyoruz. 1'er çay bardağı fındığı da ekleyip iyice yoğuruyoruz. Gerekirse elimizle yuvarlanabilecek kıvama gelene kadar bisküvi ekliyoruz.
4. Havuçlu karışımı ve elmalı karışımı minik toplar halinde yuvarlıyoruz. Havuçluları  hindistan cevizine elmalıları tarçın ve pudra şekerine buluyoruz.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: