30 Ocak 2012 Pazartesi

Ablamın sulu börek tarifi

Vee yine ablamdan bir tarif... yumuşacık puf gibi bir börek .... Kahvaltı için ya da gün oturmaları için bir gece önceden hazırlanabilecek lezzetli bir börek: ) Denenmesi ve arşive alınması gereken bir tarif.. Şimdiden kolay gelsin...
Malzemeler
1 paket yufka (6 yaprak)
200 gr margarin/tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
3 su bardağı su
İç malzemesi için;
Siverek tulum peyniri (ya da dilediğiniz peynir çeşitleri)
ince kıyılmış yarım demet maydonoz
Hazırlanışı
1.Böreği sosunu hazırlamak için margarini/tereyağını  eritiyoruz. İçine sıvıyağ ve suyu ekliyoruz.
2 .1 yaprak yufkayı tezgaha seriyoruz. Üzerine yufkanın heryerini ıslatacak şekilde sostan döküyoruz. Yufkanın üzerine bir yufka daha koyup aynı şekilde sosla ıslatıyoruz.
3. 2 katlı yufkayı 8 eşit dilime ayırıyoruz. Geniş kısımlarına iç harçtan koyup paçanga böreği sarar gibi sarıyoruz.
4. Kalan sos olursa böreklerin üzerine dökebilirsiniz. Böreklleri bir gece buzdolabında bekletirseniz daha lezzetli olacaklardır.
5. 180 C'lik fırında üzerleri kızarana kadar (30-35 dk sürüyor) pişiriyoruz.

AFiyet olsunnn...

Hiç yorum yok: